الأربعاء، 6 مايو 2020

طاجن الأرز المعمر

التسميات




الأرز المعمر ( طاجن الأرز في الفرن) أكلة شهية مغذية ومفيدة. منظر مشرف على سفرتك في أي عزومة. هنقدمه النهاردة بطريقة سهلة وبسيطة والطعم غني وحكاية.


الأرز المعمر

المقادير:

* عدد 2 كوب أرز مصري مغسول ومتصفي.

* عدد 3 كوب لبن حليب.

* عدد 3 معالق كبار قشطة بلدي.

* معلقتين كبار سمنة. (يفضل سمن بلدي)

* معلقة صغيرة ملح.


الطريقة:

* ندهن الطاجن بمعلقة سمنة، الأرضية والجوانب.

* نضيف الملح على الحليب ونقلب كويس.

* نضيف الأرز في الطاجن، ونضيف عليه الحليب ونقلبه.

* نضيف نصف كمية القشطة ونقلبهم. وباقي كمية القشطة على الوجه.

* معلقة السمنة الأخرى نضيفها على الوجه. 

* نتركه منقوع في هذا الخليط لمدة نصف ساعة.

* يدخل فرن على الرف الأوسط درجة حرارة 200 أول نصف ساعة. و180 لمدة نصف ساعة أخرى.

ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات