الأرز المعمر ( طاجن الأرز في الفرن) أكلة شهية مغذية ومفيدة. منظر مشرف على سفرتك في أي عزومة. هنقدمه النهاردة بطريقة سهلة وبسيطة والطعم غني وحكاية.
الأرز المعمر |
المقادير:
* عدد 2 كوب أرز مصري مغسول ومتصفي.
* عدد 3 كوب لبن حليب.
* عدد 3 معالق كبار قشطة بلدي.
* معلقتين كبار سمنة. (يفضل سمن بلدي)
* معلقة صغيرة ملح.
الطريقة:
* ندهن الطاجن بمعلقة سمنة، الأرضية والجوانب.
* نضيف الملح على الحليب ونقلب كويس.
* نضيف الأرز في الطاجن، ونضيف عليه الحليب ونقلبه.
* نضيف نصف كمية القشطة ونقلبهم. وباقي كمية القشطة على الوجه.
* معلقة السمنة الأخرى نضيفها على الوجه.
* نتركه منقوع في هذا الخليط لمدة نصف ساعة.
* يدخل فرن على الرف الأوسط درجة حرارة 200 أول نصف ساعة. و180 لمدة نصف ساعة أخرى.
ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات