الثلاثاء، 5 مايو 2020

الفول المدمس

تدميس الفول في البيت بطريقة سهلة

تدميس الفول في البيت بطريقة سهلة

الفول المدمس لا غنى عنه في البيت المصري، وجبة فطار أو حتى عشاء. وخصوصا في سحور رمضان. هنقدملك أبسط طريقة لتحضيره في بيتك بمنتهى السهولة والنتيجة تحفة ومضمونة جدا.



المقادير:

* كيلو فول بلدي.
* ربع كيلو حمص الشام.
* ربع كيلو عدس أصفر.
* حبة طماطم متوسطة.
* كوب جزر مبشور.


الطريقة:

* ننقع الفول والحمص في ماء مدة لا تقل عن 6 ساعات.

* في حلة الضغط أو حلة عادية لكن حلة الضغط هتوفر الوقت. هنضيف كل المكونات مع بعض ونضيف الماء بحيث يغطي السطح بمسافة بسيطة.

* لو في حلة الضغط هياخد بالظبط ساعة ونص على نار متوسطة.

* لو في حلة عادية أول ساعة هتبقى نار عالية، بعدها لمدة 3 ساعات نار هادية مع التقليب وتزويد ماء مغلي عند نقص الماء.


ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات