الثلاثاء، 5 مايو 2020

طريقة جديدة لشوي السمك في البيت

التسميات

طريقة جديدة لشوي السمك في البيت

طريقة جديدة لشوي السمك في البيت


السمك المشوي أكلة لذيذة وسهلة ومغذية جدآ، تنفع أوي كمان للناس اللي بتعمل ريجيم. لانه سهل الهضم. فـ بيكون خفيف جدا على المعدة. لكن عشان تشويه في البيت بيعمل دخان كثيف وبيقلب ريحة المكان وبيكون صعب جدا التخلص من الدخان دة. النهاردة هنقدملك طريقة سهلة جدا عشان تحضري السمك المشوي في البيت من غير ما تحتاجي تشترييه مشوي جاهز من برة فتضمني النضافة وكمان مش هيعملك دخان في كل الشقة.

المقادير:

* سمك بلطي أو بوري أو ماكريل حسب العدد.
* جزر وفلفل رومي وبصل وثوم وطماطم مبشورين قطع رفيعة جدا.
* ملح وكمون وكسبرة وخل وليمون.
* ردة.
* دقة ثوم.

الطريقة:

* السمك مغسول ومنقوع ونصفيه ويكون نضيف جدا.

* نضيف معلقتين كبار من دقة الثوم على الخضار المبشور ونضيف ربع كوب خل وربع كوب عصير ليمون ومعلقة صغيرة من الملح والفلفل والكمون والكسبرة ونقلبهم مع بعض.

* نضع كمية من الخضار المتبل في بطن السمك ونقفل.

* نغطي السمك بالردة.

* التكنيك الجديد هنا بقى هنشويه ازاي. هنرص السمك في صينية وندخله الفرن بس مش شغال. هنشغل بس الشواية بتاعت الفرن.

* لما ياخد لون نقلبه الناحية التانية.

* ملحوظة: يفضل يكون الرف بعيد عن الشواية اول نص ساعة عشان السمك يستوي. بعدها ممكن تقربيه للشواية عشان ياخد لون بسرعة.

* هياخد تلت ساعة على كل ناحية لو السمك صغير أو متوسط الحجم.

* لما نطلعه من الفرن نحط السمك في ماء التتبيلة ( ماء + معلقتين كبار من دقة التوم).

* يقدم مع رز أبيض.



ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات