وصفة الفراخ المشوية بالفرن بتتبيلة تحفة
الدجاج لا غنى عنه في أي مائدة طعام. موجود دايما في الولائم والعزومات و حتى في وجبة الطعام العادية. أصنافه كتيرة و أشكاله أكتر، وتقدري تقدميه بأكثر من طريقة. هنقدمه النهاردة مشوي في صينية في الفرن مع تتبيلة رائعة.
المقادير:
* دجاجة وزن كيلو ونصف مقطعة أربعة أجزاء.
* بصلة متوسطة مفرومة ناعم.
* معلقة صغيرة زنجبيل فريش مفروم.
* حبة طماطم صغيرة مبشورة.
* ربع كوب مياه غازية (يفضل سفن أب).
* ملعقة صغيرة من الكمون والكسبرة والتوم الباودر والسبع بهارات.
* ملح ، وفلفل أسود.
* زبادي.
الطريقة:
* نغسل الدجاجة جيدا.
* في وعاء نضع كل مكونات التتبيلة و نقلبها جيدا.
* نضع قطع الدجاج في التتبيلة ونقلبها كويس جدا لتدخل التتبيلة في جميع أجزاء الدجاج.
* يفضل ان تكون الدجاجة في التتبيلة لمدة ليلة كاملة.
* نرصها في صينية و تدخل فرن درجة حرارة 200 لمدة 40 دقيقة و درجة حرارة 180 لمدة 30 دقيقة.
ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات