الاثنين، 4 مايو 2020

الدجاج المشوي (الفراخ المشوية) في الفرن

التسميات

وصفة الفراخ المشوية بالفرن بتتبيلة تحفة

وصفة الفراخ المشوية بالفرن بتتبيلة تحفة

الدجاج لا غنى عنه في أي مائدة طعام. موجود دايما في الولائم والعزومات و حتى في وجبة الطعام العادية. أصنافه كتيرة و أشكاله أكتر، وتقدري تقدميه بأكثر من طريقة. هنقدمه النهاردة مشوي في صينية في الفرن مع تتبيلة رائعة.


المقادير:

* دجاجة وزن كيلو ونصف مقطعة أربعة أجزاء.

* بصلة متوسطة مفرومة ناعم.

* معلقة صغيرة زنجبيل فريش مفروم.

* حبة طماطم صغيرة مبشورة.

* ربع كوب مياه غازية (يفضل سفن أب).

* ملعقة صغيرة من الكمون والكسبرة والتوم الباودر والسبع بهارات.

* ملح ، وفلفل أسود.

* زبادي.

الطريقة:

* نغسل الدجاجة جيدا.

* في وعاء نضع كل مكونات التتبيلة و نقلبها جيدا.

* نضع قطع الدجاج في التتبيلة ونقلبها كويس جدا لتدخل التتبيلة في جميع أجزاء الدجاج.

* يفضل ان تكون الدجاجة في التتبيلة لمدة ليلة كاملة.

* نرصها في صينية و تدخل فرن درجة حرارة 200 لمدة 40 دقيقة و درجة حرارة 180 لمدة 30 دقيقة.

ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات