طريقة سهلة لتحضير المسقعة
المسقعة أكلة حرشة و شعبية، طعمها لذيذ وموفرة، ممكن تعمليها في وجبة غدا وتوفري في ميزانيتك. كمان أخر الشهر لو مصروف البيت قصر معاكي المسقعة هتكون أول خيارات التوفير.
المقادير:
* باذنجان رومي شرائح سميكة.
* فلفل أخضر مقطع شرائح.
* ٣ فصوص ثوم مفروم.
* عصير طماطم.
* زيت للقلي.
* كسبرة ناشفة.
* ملح وفلفل.
الطريقة:
* نقلي الباذنجان والفلفل في الزيت.
* في صينية على النار نضيف مادة دهنية، ونضيف الثوم المفروم والكسبرة الناشفة ونشوحه حتى يأخذ لون ذهبي.
* نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل ونتركها تتسبك.
* نرص شرائح الباذنجان والفلفل ونغطي الصينية على نار هادئة مدة خمس دقائق.
* تدخل تحت الشواية ليحمر الوجه، وتقدم مع عيش بلدي وجرجير.
ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات