الأربعاء، 29 أبريل 2020

القرص الفلاحي الطرية

التسميات

مقادير وطريقة القرص الفلاحي الطرية


بـيـتـكـ حـيـاتـكـ مقادير وطريقة القرص الفلاحي الطرية


القرص الطرية الفلاحي تقدري تقدميها في الفطار والعشا مع جبنة بيضا او كوباية شاي بلبن. طعمها لذيذ ومغذية جدا وطريقتها سهلة جدا ومضمونة من اول مرة.

المقادير:


* كيلو دقيق أبيض جميع الأغراض.

* باكو خميرة صغير.
* رشة ملح.
* معلقتين كبار قشطة.
* كوب سمن سايح.
* لبن رايب للعجن.

الطريقة:


* في طبق كبير توضع كل المكونات الجافة وتقلب معا.


* يتم اختبار الخميرة في ربع كوب ماء دافئ في حالة عدم التأكد منها.

* نضيف القشطة والسمن ونقلب الخليط.

* نضيف الخميرة بعد ما ارتفعت واللبن الرايب ونعجن مش كتير.

* توضع في مكان دافئ لمدة ساعة لتختمر.

* بعد الإختمار تقسم العجين إلى كور صغيرة الحجم، نفرد كل كرة بسُمك واحد سنتيمتر.

* نرصها في صواني ونتركها لتختمر مدة ساعة او اكتر حسب الجو.

* بعد الإختمار تدخل فرن درجة حرارة 200 مع تشغيل الشواية في نفس الوقت مدة ربع ساعة مع المتابعة.

ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات