الجمعة، 15 مايو 2020

الخلطة السرية لمحشي ورق العنب المصري

التسميات


محشي ورق العنب هبة أبو الخير، محشي ورق العنب السوري، محشي ورق العنب فاطمة أبو حاتي


الخلطة السرية لمحشي ورق العنب عشان يطلع معاكي طعمه رائع وريحته هايلة، ويعجب الكل. هنقدملك أسرار وتكات أبسط طريقة لمحشي ورق العنب.

المقادير:

* ربع كيلو ورق عنب مغسول ومفصول العيدان عن الورق.

* نصف كيلو رز مصري مغسول ومصفى.

* لتر من عصير الطماطم مصفى من البذور.

* بصلتين كبار مفرومين.

* حزمة كبيرة من الخضرة المشكلة.

* شوربة لحم أو بط. ( شوربة دسمة)

* زيت نباتي.

* ملح وفلفل اسود.

* ربع كوب عصير ليمون.

* شرايح ليمون فريش.

* رشة سكر


الطريقة:

* في حلة على النار فيها ماء ساخن وبعض شرايح الليمون، نسلق فيها ورق العنب. لمدة دقيقتين على كل ناحية. ونرفعه من الماية ونصفيه.

* في حلة أخرى نضيف عصير الطماطم ورشة السكر. نتركها تتسبك على نار هادئة.

* في إناء نغسل الخضرة جيدا بالماء والخل لمدة 10 دقائق. ثم نقطعها صغيرة جدا.

* في إناء نضيف البصل المفروم والملح والفلفل الإسود ونفركهم معآ جيدا.

* نضيف عليهم الأرز المغسول والمصفى، والخضرة، والطماطم المتسبكة، وعصير الليمون، والزيت النباتي. ونقلبهم كويس.

* نقوم بحشو ورق العنب من الناحية الخشنة ونلفه ونرصه في حلة مفروشة في الأرضية بشرائح بصل وطماطم.


ورق العنب يلف على أي جهة


* نسقي المحشي بالشوربة بحيث تغطي سطح المحشي فقط. ونضغط عليه بطبق يتحمل الحرارة. ونغلق الحلة.

* نضع على نار عالية لمدة 10 دقائق حتى يتشرب المحشي كمية الشوربة. ثم على نار هادئة لمدة تلت أو نصف ساعة حتى يكتمل النضج.


ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات