الثلاثاء، 5 مايو 2020

الكنافة بحشوة الموز والمكسرات

التسميات

طريقة تحضير الكنافة بحشوة الموز والمكسرات

طريقة تحضير الكنافة بحشوة الموز والمكسرات


الكنافة نوع من الحلويات الشرقية المفضلة لدى الصغير والكبير، تطورت أنواعها وأصنافها مع إختلاف الحشوات. النهاردة هنقدمها بحشوة جديدة هتعجب كل اللي هياكلوها. بطريقة سهلة ومكوناتها موجودة في كل بيت.

المقادير:

* نصف كيلو كنافة.
* ربع كوب سكر بودرة.
* كوب سمن دافئ.
* شرائح موز.
* فول سوداني أو لوز أو فستق مطحون.
* ربع معلقة صغيرة قرفة.

للشربات:

* كوبان ونصف سكر.
* كوبان ماء.
* عصير نصف ليمونة.
* فانيليا.

الطريقة:

* نحضر الشربات مسبقا. في كسرولة نضيف السكر والماء ونتركهم يغلو بعدين نضيف الفانيليا وعصير الليمون. نتركهم يغلي وبعدين نسيبه يبرد خالص.

* نفرك الكنافة وهي مجمدة ثم نضيف عليها السكر البودرة ونقلبها.

* نضيف السمن ونفرك الكنافة كويس جدا حتى تتشرب الكنافة كل السمن.

* في صينية مقاس 26 نضيف نصف كمية الكنافة ونضغطها كويس أوي بإستخدام صينية أصغر وبعدين نرص شرائح الموز ونرش فوقه القرفة ونوع المكسرات المتوفر عندك.

* نضيف باقي كمية الكنافة ونضغط. ممكن نضيف على الوش معلقتين سمن سايحة.

* تدخل فرن على الأرضية درجة حرارة عالية. حتى تحمر الجوانب نقلبها على الوش التاني لمدة ربع ساعة.

* لما تطلع من الفرن نسقيها بشربات بارد.


ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات