الثلاثاء، 5 مايو 2020

المكرونة بالبشاميل بكل تفاصيلها

التسميات

المكرونة بالبشاميل بكل تفاصيلها

المكرونة بالبشاميل بكل تفاصيلها


المكرونة بالبشاميل هي ملكة العزومات، طعمها لذيذ ويفضلها الصغير قبل الكبير. تكلفتها بسيطة ولكنها ذات قيمة غذائية عالية.

المقادير:

* كيس مكرونة فرن.
* ربع كيلو لحمة مفرومة.
* بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة.
* ثمرة فلفل أخضر مقطعة قطع صغيرة.
* لتر حليب.
* 3 معلقة سمن.
* 3 معلقة دقيق كبار.
* قشطة.
* ملح وفلفل اسود.
* زيت نباتي.


الطريقة:

* لتحضير العصاج في حلة على النار نضع 3 معالق زيت نباتي ونضيف البصل والفلفل الأخضر ونقلبه حتى يذبل. ثم نضيف اللحم المفروم والملح والفلفل الاسود ونقلب المكونات. نغطي ونهدي النار ونقلب كل شوية لحد ما تستوي.

* نسلق المكرونة نص سلقة في حلة فيها ماية وملح. وبعدين نصفيها.

* لتحضير البشاميل في حلة نضيف 3 معالق سمن يسيحوا ونضيف 3 معالق كبار دقيق أبيض ونقلب لحد ما ياخد لون فاتح، ثم نضيف الحليب البارد ونقلب لحد ما نحصل على قوام اتقل ثم نضيف الملح والفلفل الاسود وفي الآخر نضيف معلقة قشطة كبيرة ونقلبها في البشاميل يفضل ان يكون قوامه ليس ثقيل جدا.

* نأخد تقريبا تلت كمية البشاميل نضيفها على المكرونة المصفاه ونقلبها. ثم نقسم كمية المكرونة إلى جزئين

* في صينية أو بيركس مقاس 24 نضيف كمية قليلة من البشاميل كتبطين لأرضية الصينية ثم طبقة من المكرونة ثم طبقة العصاج ثم طبقة مكرونة، ثم نسكب باقي البشاميل على المكرونة حتى يغطيها تماما.

* على الوجه نوزع معلقتين قشطة في الصينية.

* تدخل فرن درجة حرارة 200 على الرف الأوسط حتى تحمر الجوانب، ثم نشغل الشواية حتى يحمر الوجه.


ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات