الأربعاء، 6 مايو 2020

البيتزا

طريقة عمل البيتزا بكل تفاصيلها من أول العجينة

طريقة عمل عجينة البيتزا



البيتزا أكلة لذيذة وسهلة ومفضلة جدا خصوصا لدى الأطفال. هنقولك على طريقة سهلة وبسيطة جدا عشان تعمليها لأولادك في البيت بكل سهولة والنتيجة أفضل بكتير.


( لتحضير العجينة)

المقادير:

* عدد 3 كوب دقيق (يفضل دقيق بيتزا).

* ذرة ملح.

* معلقة خميرة فورية.

* معلقة سكر.

* علبة زبادي صغيرة.

* معلقة كبيرة مايونيز.

* معلقة صغيرة زعتر مجفف.

* ماء دافئ للعجن.



الطريقة:

* نخلط جميع المكونات، يفضل إختبار الخميرة مسبقآ في حالة عدم التأكد منها.

* نعجن كويس جدا مدة لا تقل عن 7 دقائق. نتركها تخمر في مكان دافئ لمدة ساعة.

* بعد الإختمار نقسم العجينة جزء. نفرد الجزء بسُمك 1 سم . هيعمل معانا صينية مقاس 30. 

* نسيبها في الصينية ترتاح لمدة 10 دقائق.



( لتحضير الصلصة)

المقادير: 

* عدد 2 كوب عصير طماطم.

* عدد 2 معلقة كبيرة زيت.

* بابريكا، توم باودر، ملح، فلفل اسود.


الطريقة:

* نخلط المكونات في كسرولة على النار ونسيبهم يغلو.. أول ما تتسبك تبقى جاهزة.


( البيتزا)

* نفرد الصلصة على العجينة اللي سيبناها ترتاح في الصينية 10 دقائق.

* نضيف طبقة من الجبنة الشيدر. 

* نضيف الحشوة المفضلة ( فراخ - لحمة مفرومة - خضار - سجق ).

* نضيف الجبنة الموتزاريلا وممكن شرائح رفيعة من الفلفل والبصل.

* تدخل فرن ساخن على الرف الأوسط درجة حرارة 180 لمدة 12 دقيقة.

ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات