القطايف نوع من الحلويات الرمضانية. لا غنى عنها في الشهر الكريم. هنقدمها بمكونات بسيطة جدا جدا وطريقة سهلة وسريعة ونتيجة تحفة.
(لتحضير الشربات)
المقادير:
* عدد 2 كوب سكر.
* عدد كوب ونصف ماء.
* معلقة كبيرة عصير ليمون.
الطريقة:
* نضيف كل المكونات في كسرولة على النار لحد الغليان.
* نقفل النار ونسيبه يبرد تماما.
(لتحضير العجينة)
المقادير:
* عدد 2 كوب دقيق جميع الأغراض منخول.
* كوب لبن حليب دافئ
* كوب ماء بدرجة حرارة الغرفة.
* معلقة كبيرة لبن بودرة.
* معلقة كبيرة خميرة.
* معلقة كبيرة سكر.
* رشة ملح.
الطريقة:
* نضيف كل المكونات في الخلاط الكهربائي ونضربهم كويس جدا.
* نصفي الخليط في دورق أو بولة ونغطيه في مكان دافئ ليختمر.
* بعد الإختمار. ناخد كمية بالمغرفة ونفردها على شكل دايرة صغيرة في صينية مبتلزقش مدهونة زيت بسيط على نار متوسطة.
* اول ما تختفي الفقاقيع اللي على الوش نشيل القطايف نفردها على فوطة مطبخ نضيفة.
(لتحضير الحشو)
المقادير:
* زبيب - جوز الهند
* قشطة حلويات.
* شيكولاتة قابلة للدهن. نوتيلا.
الطريقة:
* نحشي القطايف ونقفلها كويس وندوس عليها بشوكة عشان متفتحش في الزيت.
* نقليها في زيت ساخن غزير على نار متوسطة. حتى تأخذ لون ذهبي.
* تطلع من الزيت على الشربات. نقلبها في الشربات ونشيلها نصفيها بإستخدام معلقة أخرى.
* يمكن تزيينها بالفستق المجروش.
ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات