الاثنين، 4 مايو 2020

طريقة عمل سلطة البابا غنوج

أسهل طريقة لتحضيرسلطة البابا غنوج

أسهل طريقة لتحضيرسلطة البابا غنوج


تعتبر سلطة البابا غنوج من الأكلات الشعبية الحرشة المغذية والصحية في نفس الوقت. يفضل تناولها بجانب المشاوي، ومن الممكن أيضا تناولها وحدها مع الخبز البلدي والجرجير كوجبة إقتصادية وموفرة. هنقدمهولك النهاردة بطريقة سهلة وسريعة.


المقادير:

* باذنجان رومي.
* فلفل أخضر رومي.
* طماطم.
* معلقة صغيرة ثوم مفروم.
* كسبرة خضراء.
* ملح وفلفل اسود وكمون.
* معلقتين كبار طحينة.
* عصير نصف ليمونة.

الطريقة:

* نشوي الباذنجان والفلفل والطماطم حتى النضج.

* بعد النضج نهرسهم في طبق مع بعض.

* في طاسة نضيف معلقة زيت ونضيف الثوم المفروم ومعلقة صغيرة كسبرة ناشفة 
ونقلب حتى تأخذ لون ذهبي.

* نضيف تقلية الثوم على خليط الباذنجان والفلفل والطماطم.

* نضيف الملح والفلفل الاسود والكمون وعصير الليمون والطحينة ونقلب.

* نزين بالكسبرة الخضراء.


ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات