الاثنين، 4 مايو 2020

الكفتة المشوية عالفحم ( كفتة الحاتي)

التسميات

طريقة عمل كفتة الحاتي بكل تفاصيلها

طريقة عمل كفتة الحاتي بكل تفاصيلها


تعتبر المشاوي من الوجبات المفضلة لدى الصغير والكبير، وتتميز أيضا بأنها أكلات صحية لخلوها من أي دهون أو كربوهيدرات بالتالي لا تؤذي الجسم ولا تسبب زيادة في الوزن لذا فهي مفضلة أيضا لأصحاب الريجيم والحمية الغذائية. كفتة الحاتي هي إحدي وصفات هذه المشاوي هنقدمهالك النهاردة بالمقادير المظبوطة وهتكون نتيجتها تحفة هتبهري بيها ضيوفك.

المقادير:

* كيلو من اللحم المفروم الناعم.

* قطعة من اللِية أو الدهن المفروم ناعم جدا.

* تفل بصلة متوسطة مفرومة ناعم جدا، نصفيها كويس من الماية.

* معلقة صغيرة بيكنج باودر.

* ملح وفلفل إسود.

* رشة سكر حتى لا تسبب حموضة.

الطريقة:

* نضع كل المكونات معآ ونقوم بعجنها جيدا لتصبح نسيجها متماسك.

* نشكلها صوابع على السيخ لتكون مجوفة من الداخل لسهولة النضج والتسوية.

* يمكن الشواء في أسياخ على الفحم، أو نرصها في صينية وتدخل الفرن.

* تقدم مع عيش بلدي وسلطات.

ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات