الاثنين، 4 مايو 2020

الكشري المصري

طريقة سهلة وسريعة لعمل الكشري المصري في وقت قليل

طريقة سهلة وسريعة لعمل الكشري المصري في وقت قليل


طبعا مفيش حد في مصر كلها ما أكلش منه، دة حتى معروف بإسمنا. الكشري المصري حاجة كدة حرشة ومشبعة ومن الآخر. وجبة جميلة وبتسد في أي ظرف إقتصادي، أخر الشهر ماشي، الميزانية خرمت مايضرش. هتلاقيه بيسد في أي غدا ميقولش لأ.

المقادير:

* مكرونة مشكلة.
* أرز مصري.
* عدس بجبة.
* شعيرية.
* حمص الشام.
* عصير طماطم.
*  أربعة فصوص ثوم مفروم.
* خل.
* زيت.
* توابل ملح وفلفل إسود وكمون وشطة.
* شرائح بصل.

الطريقة:

* في حلة فيها ماية وكمون وملح هنسلق العدس نص سلقة، وبعدين نصفيه، ونسلق المكرونة.

* نسلق الحمص في حلة الضغط لانه بياخد وقت، أو يفضل يكون منقوع من قبلها بأربع ساعات

* نغسل الأرز جيدا ونصفيه. نحمر الشعيرية حتى تأخذ لون ذهبي، نضيف الأرز والملح والماية ونقلب.

* لما الأرز يتشرب الماية نضيف العدس المسلوق، ونهدي النار لحد ما يستوي.

* نتبل شرايح البصل بمعلقة دقيق ونقليه في الزيت لحد ما ياخد لون ذهبي.

* بعد التسوية نضيف المكونات مع بعضها في حلة واحدة ونقلبهم.

* لتحضير الصلصة في كسرولة هنضيف عصير الطماطم معاه جزء من الثوم المفروم 
ومعلقتين كبار زيت ومعلقة خل وكمون وملح وفلفل إسود ورشة سكر عشان متسببش حموضة.

* لتحضير الدقة كوب ماء مع معلقتين خل وباقي التوم المفروم وملح وفلفل. ( ممكن تعمليهم ع البارد أو ياخدو غلوة على النار)

* لتحضير الشطة في طاسة على النار هنضيف معلقة شطة صغيرة ومعلقتين كبار زيت ونقلبهم دقيقة ونضيف شوية من عصير الطماطم.


ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات