الخميس، 7 مايو 2020

توابل يجب أن تكون في المطبخ



التوابل هي اللي بتظبط أي أكلة. وأي غلطة ممكن تغير طعم الأكل 180 درجة. هنقدملك هنا مجموعة من خلطات التوابل اللي هتحتاجيها في أكلات كتيرة جدا وهتنفعك خصوصا في عزومات رمضان. كل عام وأنتم بخير.

خلطات توابل ضرورية في مطبخك


خلطة السبع بهارات:

فلفل اسود - بهار حلو - حب الهال - قرفة - زنجبيل - قرنفل بكميات متساوية مع نصف الكمية من جوزة الطيب.


خلطة بهارات الشاورما السوري:

فلفل اسود - هيل مطحون - كركم - قرفة - توم باودر - زنجبيل - كزبرة - بابريكا - سماق - قرنفل مطحون.


خلطة بهارات السمك:

ملح ليمون - توم بودرة - بصل بودرة - كمون - شطة بكميات متساوية مع ضعف الكمية من الزعتر الجاف والفلفل الاسود.


خلطة بهارات اللحم:

زنجبيل - كزبرة جافة - كبابة صيني - قرنفل - قرفة - حبهان مطحون - سماق - كمون - كاري. بكميات متساوية.


خلطة بهارات الفراخ:

روزماري مطحون - زعتر جاف - كزبرة جافة - فلفل أبيض - بابريكا - حبهان مطحون - زنجبيل - قرفة - فلفل اسود بكميات متساوية مع معلقة صغيرة جوزة الطيب.


خلطة بهارات الكبسة:

فلفل اسود - كزبرة - كركم - هيل - زنجبيل بكميات متساوية.


خلطة بهارات المحشي:

زنجبيل - كزبرة - كمون - فلفل اسود - قرفة - حبهان - نعناع بكميات متساوية مع معلقة صغيرة سكر ومعلقة صغيرة كبابة صيني.


ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات