السبت، 9 مايو 2020

مربى الفراولة

التسميات

مربى الفراولة حلوى لذيذة وطريقتها سهلة جدا. تقدر تاكلها لوحدها كتحلية، وكمان تنفع في سندوتشات للفطار أو العشاء.

وصفة مربى الفراولة بمقادير سهلة وطريقة بسيطة والنتيجة مضمونة وهايلة



المقادير:

* عدد 3 كيلو فراولة.

* كيلو سكر.

* ربع معلقة قرفة باودر.

* ربع كوب عصير ليمون.



الطريقة:

* نقوم بتنضيف حبات الفراولة عن طريق نزع الورقة الخضراء وغسلها كويس جدا.

* نضيف السكر على الفراولة ونقلبهم مع بعض، نتركهم معا لمدة لا تقل عن ساعتين.

* بعدها نحط الخليط على نار متوسطة حتى الغليان ( تقريبا لمدة نصف ساعة).

* بعدها نهدي النار لمدة ساعة مع التقليب.

* نضيف عصير الليمون والقرفة ونقلب كويس.

* نتركها تغلي مدة ربع ساعة وبعدين نقفل النار.

* بعد ما تبرد نفضيها في برطمان زجاج نضيف ومعقم، وتحفظ في الثلاجة.

ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات