مربى الفراولة حلوى لذيذة وطريقتها سهلة جدا. تقدر تاكلها لوحدها كتحلية، وكمان تنفع في سندوتشات للفطار أو العشاء.
المقادير:
* عدد 3 كيلو فراولة.
* كيلو سكر.
* ربع معلقة قرفة باودر.
* ربع كوب عصير ليمون.
الطريقة:
* نقوم بتنضيف حبات الفراولة عن طريق نزع الورقة الخضراء وغسلها كويس جدا.
* نضيف السكر على الفراولة ونقلبهم مع بعض، نتركهم معا لمدة لا تقل عن ساعتين.
* بعدها نحط الخليط على نار متوسطة حتى الغليان ( تقريبا لمدة نصف ساعة).
* بعدها نهدي النار لمدة ساعة مع التقليب.
* نضيف عصير الليمون والقرفة ونقلب كويس.
* نتركها تغلي مدة ربع ساعة وبعدين نقفل النار.
* بعد ما تبرد نفضيها في برطمان زجاج نضيف ومعقم، وتحفظ في الثلاجة.
ضع رأيك هنا....
الابتساماتالابتسامات